fbpx

Actuant amb valors

Som joiers que exercim el nostre ofici des de les perspectives d’ètica, social i mediambiental responsables, dins un procés voluntari de millora contínua.

Els valors bàsics i generals:

Entenem per valors aquelles qualitats positives no sempre materials que contribueixen al benestar de les persones. Les relacions humanes assoleixen un estat d’harmonia quan s’hi dona confiança, dignitat, democràcia, justícia i respecte al medi.
Nosaltres hi afegim la bellesa com un element més que també hi contribueix.

MEDI AMBIENT
La nostra activitat obliga a un ús intensiu de materials que provenen del subsol. Es tracta de metalls i gemmes que s’usen des de l’inici de la Civilització i que des de sempre han format part d’aquesta com un element més de distinció entre les persones.
Per a la fabricació d’aquests béns necessitem utilitzar energia i generar residus. Això ho fem consumint el mínim indispensable i assegurant-nos que aquesta energia sigui d’origen renovable per esdevenir el més sostenible possibles. Els residus es gestionen de manera responsable segons la normativa vigent específica per als establiments de joieria.

 

MEDI SOCIAL
Com a qualsevol organització humana que es constitueix en empresa, necessita integrar-hi persones per a poder desenvolupar la seva activitat econòmica. La nostra forma jurídica és la d’una Societat Limitada que va constituir-se l’any 1996 i que actualment està formada per un equip de 16 dones i 6 homes.

 

MEDI CULTURAL
Per nosaltres, la joieria es una activitat cultural determinant.
Des de l’ inici de les civilitzacions, els humans hem integrat determinats objectes per a l’ús personal com a elements d’un llenguatge que acaba caracteritzant cada societat i cada època.
La joieria sempre s’ha desenvolupat al món dels símbols i com a tals, forma part de la cultura de cada generació. Els diferents estils de joieria al llarg dels segles i geografies, ens parlen de la gent, dels pobles i de la manera de veure i viure la vida. Actualment, no solem utilitzar les joies com a simples objectes erms i banals, sinó que a la majoria d’elles el hi atorguem valors i representen sentiments humans.
Així doncs, per nosaltres les joies formen part de les diverses manifestacions culturals que acompanyen la nostra existència, i les creem artesanalment perquè puguin transmetre tots aquests valors.
A Majoral ens motiva la col·laboració amb diferents artistes, disciplines o projectes culturals que hem buscat o acceptat al llarg dels anys.