Enric Majoral

Enric Majoral (Sabadell, 1949) s’estableix a Formentera l’any 1971 i el 1974 inicia el camí de dedicació a la joieria. La seva obra més personal és un treball creatiu sense limitacions ni complexos a l’hora d’usar tècniques i materials. Partint de la intuïció i l’experimentació com a mètodes de treball, crea unes peces de concepte atrevit i innovador que esdevenen essencialment modernes. Enric Majoral concep la joia com una forma d’expressió i visió del món. Les vivències, la natura, els propis orígens i la memòria dels llocs són a les arrels de la seva obra. I obra i vida són indissociables.

És membre fundador de la Fira d’Art i Artesania de la Mola (Formentera) i ha rebut la Carta de Mestre Artesà que atorga la Generalitat de Catalunya. Des del 1984 és membre del FAD (Foment de les Arts i del Disseny). Ha estat guardonat amb el Premi a la Trajectòria del Col·legi de Joiers de Catalunya (JORGC). L’any 2007 rep el Premi Nacional d’Artesania del Ministeri d’Indústria. Dues peces de la sèrie Joies de sorra integren, des del 2008, la col·lecció permanent del Museum of Arts and Design de Nova York (MAD NY).

Des de l’inici de la seva carrera, ell mateix ha dissenyat, produït i comercialitzat joies i escultures que es venen tant en les botigues pròpies, com en galeries i d’altres establiments d’Europa i els Estats Units.